21 Ocak 2013 Pazartesi

AA'yı tebrik ediyorum



AA Haber Akademisi'ne konuk olan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Anadolu Ajansı'nın son dönemde gerçekleştirdiği atılımların önemine dikkati çekti.
 


Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Anadolu Ajansı Haber Akademisi'nde ''Finans Haberciliği'' ve ''Diplomasi Haberciliği'' sertifika programına katılan öğrencilerle bir araya geldi.
Türkiye'nin büyüme, istihdam ve kalkınma ajanslarının faaliyetleri başta olmak üzere ekonomi alanındaki son gelişmelere dair açıklamalarda bulunan Yılmaz, öğrencilerin sorularına da yanıt verdi. 
AA Haber Akademisi'nde geleceğin yeni nesil habercilerine ders vermekten dolayı memnuniyetini dile getiren Yılmaz, ''Anadolu Ajansı'nı hem son dönemlerde yaptığı atılımlar hem de daha uzun vadeli insan kaynakları oluşturma yönündeki çalışmaları nedeniyle tebrik ediyorum'' dedi.
Artık daha profesyonel kadroların yetiştirilmesi gerektiğine işarek eden Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:
"Tecrübe birikimi olan insanlardan yeni nesil diplomasi muhabirlerimize, finans muhabirlerine, habercilerimize bu tecrübelerin aktarılması lazım. Bunu yapamazsak tam olarak istediğimiz anlamda bir ortam oluşturamayız. Türkiye iddialı bir ülke, her alanda olduğu gibi habercilik alanında da iddialı olmak zorunda. AA'nın 100. Yıl Vizyonu da zaten bunu ifade eden bir hadise. Ama bunun altyapısını işte insanlarla, sizlerle oluşturmamız lazım.''
Haber içeriklerindeki bilgilerin artık her şeyin anahtarı olduğunu kaydeden Kalkınma Bakanı Yılmaz, bu bilgilerin hem yatırımcı şirketler hem de politikacılar ve bürokratlar nezdinde büyük önem taşıdığına işaret etti.
Akademideki yeni nesil muhabir adaylarına "sorumluluğunuz çok yüksek" diyen Yılmaz, ''Yanlış yaptığınızda o yanlışın bedeli de giderek daha yükseliyor. Ama doğru işler yaptığınızda da bunun faydası, katma değeri yükseliyor. İnşallah sizler en iyi şekilde bir altyapıyla bu işlere başlayıp, tecrübenizi geliştirip hem kendiniz hem ülkeniz için çok hayırlı işlere vesile olacağınıza inanıyorum'' dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder