2 Ocak 2013 Çarşamba

Nezih Orhon ile Etkili iletişim

Anadolu Ajansı Haber Akademisi'nin ilk gününde Medya, Televizyon ve Sinema Profesörü olan Nezih Orhon hocamızın bilgilerinden istifade etme imkanı bulduk.Hocamız somut örnekler vererek, uygulamalar yaparak etkili iletişimin nasıl yapılacağını gösterdi. Hem bireylerle yapılacak yüz yüze görüşmeler hem de bir grup içerisinde nasıl hareket edilmesiyle ilgili önemli detaylar üzerinde durulurken muhabirin haber peşinde koşarken haber kaynaklarından gerekli bilgileri nasıl alacağı ile ilgili önemli ipuçları verdi Nezih Hoca.



Derste sosyal medyadan, geleneksel medyaya iletişimin günümüzdeki etkisi üzerinde duruldu. Özellikle son bir kaç yılda sosyal medyanın etkisiyle yaşanan değişimlere dikkat çekildi. Öğrencilerin de aktif olarak görüşlerini dile getirdikleri konuda Ortadoğu'da son iki yıldır yaşanan ve Arap Baharı olarak adlandırılan sürecin yaşanmasında sosyal medyanın etkisi tartışıldı. 

Nezih Orhon bir yandan günümüzün değişen iletişim teknolojilerine dikkat çekerken diğer taraftan her insanın kendi kültürü içerisinde farklı bir bedensel dil oluşturduğunu kaydetti. Buna göre bir ABD'li veya bir Avrupalının beden dilini kullanmasında olsun, insanlarla iletişime geçmesinde olsun doğu kültürlerinde yetişen insanlara göre farklı tepkiler verdiği belirtildi. Doğulular dolaylı iletişimi tercih ederken Batılılar daha rahat davranarak ne istediklerini direkt ortaya koyabiliyor. 

Etkili İletişim Konusunda Türkiye'nin sayılı isimlerinden olan Nezih Orhon hocamızdan şüphesiz daha öğrenecek çok şey var. Dersler devam ettikçe ben izlenimlerimi burada paylaşacağım. Şimdilik bu kadar. 

Hiç yorum yok: