10 Ocak 2013 Perşembe

Filistin'in en büyük hastanesini inşa ediyoruz

 Filistin üzerindeki ambargonun kırılmasında önemli bir rol üstlenen Türkiye şimdi de bölgenin en büyük hastanesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. İşte büyük emeklerle inşaatı devam eden ve bir çok Filistinli bebeği şifa kaynağı olacak o hastanenin ayrıntıları...



Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) Gazze’nin en büyük hastanesini inşa ediyor. Muazzam bir büyüklükte olan Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi inşaatının malzemelerinin önemli bir kısmı büyük zorluklarla getiriliyor. 
10 bloktan oluşan, 150 yataklı kapasiteye sahip olan hastanenin yapımına geçtiğimiz yıl Mayıs ayında başlandı. Türk bir yüklenici firma tarafından devam ettiriliyor. Hastanenin, üniversiteye bağlı eğitim ve araştırma hastanesi olacağı belirtilirken; inşaat tamamlandığında Batı Şeria’nın ve Gazze’nin en büyük hastanesi olacağı ifade ediliyor. 34 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulacak ve 10 bloktan oluşacak hastanenin, malzeme izinleri çıktığı takdirde Haziran 2013 yılında bitirilmesi planlanıyor. Şimdilik 170 Gazzeliye iş imkânı sağlayan projenin ilerleyen dönemde 450-500 kişiye istihdam alanı oluşturması bekleniyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder